Καθαρίζουμε τον Απορροφητήρα, Χωρίς Χημικά!

απορροφητήρας 856655457867465-1

Εδώ που τα λέμε όλοι ψάχνουμε τρόπους, να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, που πρέπει να γίνουν, όσο γίνεται πιο εύκολα. Όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιούμε πως ταυτόχρονα χρειαζόμαστε τρόπους καθαριότητας που να εξασφαλίζουν την υγιεία μας, αλλά και το περιβάλλον. Έτσι προσπαθούμε να βρίσκουμε όσο γίνεται και πιο φυσικές λύσεις, που όμως να είναι το ίδιο, αλλά και ακόμη πιο αποτελεσματικές από τα ανθυγιεινά χημικά του εμπορίου.
Δείτε, λοιπόν, μία πολύ καλή ιδέα, που θα σας… λύσει τα χέρια!
Στην “τροφή” έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα χημικά καθαριστικά και τις συνέπειές τους: Η Χημεία στο Σπίτι Μας. Χημικά απορρυπαντικά και επιπτώσεις. 
Τοξικά απόβλητα στο σπίτι – Οικολογικά καθαριστικά, εντομοκτόνα και ανακύκλωση!
Χημικές απειλές: Πόσο «αθώο» είναι το σπίτι μας;


απορροφητήρας 856655457867465-2


Περίμενα επίσκεψη χθες το πρωί, και λέω αφού έχω μια ώρα διαθέσιμη, τί μπορώ να κάνω; Θα καθαρίσω τον απορροφητήρα! Και μου πήρε ακριβώς τόσο, μία ώρα. Έχω τη συνήθεια να καθαρίζω τον απορροφητήρα (επιφανειακά) κάθε φορά που μαγειρεύω (φαντάσου και να μην το έκανα δηλαδή…).
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μπορεί να σας σοκάρουν, το περιεχόμενο είναι λίγο “σκληρό”… Αν συνεχίσετε να διαβάζετε, το κάνετε αποκλειστικά με δική σας ευθύνη, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώνουμε ψυχικές οδύνες!
Ξεκίνησα γδύνοντας τον απορροφητήρα από τα μεταλλικά φίλτρα του.


Έβαλα τα φίλτρα μέσα στο νεροχύτη – βλέπετε την κατάστασή τους;

Έβαλα μια μεγάλη κατσαρόλα σχεδόν γεμάτη με νερό (προσέξτε, σημαντικό αυτό!) να

Συνεχίζεται, εδώ!