Οι σταγόνες έχουν… εκπληκτική αρχιτεκτονική!

Η χειμωνιάτικη μπόρα σταμάτησε. Βγήκε έξω στον κήπο. Επιθυμούσε να γευτεί τον κρύο αέρα στο πρόσωπο του. Έκανε μερικά βήματα και κοντοστάθηκε μπροστά στη ροζ τριανταφυλλιά. Υπήρχαν ακόμη μερικά ανθισμένα τριαντάφυλλα. Οι σταγόνες της βροχής είχαν καταλαγιάσει για τα καλά στα πέταλα τους. Έκοψε ένα απ’ τα ροζ τριαντάφυλλα και το έφερε κοντά στο πρόσωπο του. Μύρισε το απαλό άρωμα του που τόσο έμοιαζε με το δικό της. Έκλεισε τα μάτια και κόλλησε τα χείλη του επάνω στα πέταλα του λουλουδιού.
Από το βιβλίο "Οι σταγόνες της βροχής" της Τζένης Φωτάκη

Σε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Ρώσου φωτογράφου Andrew Osokin, οι μικρές υδάτινες σφαίρες εντυπωσιάζουν με την απίθανη αρχιτεκτονική τους. Κι όμως όλα είναι απλώς έργα της φύσης που καταφέρνει για πολλοστή φορά να μας εκπλήξει ευχάριστα!

























Το είδα: kalamata2013.blogspot.gr

Πως να αποκαταστήσετε την υγιή εντερική χλωρίδα, μετά την λήψη αντιβιοτικών.

Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα βακτήρια. Το πρόβλημα είναι, πως ο οργανισμός μας είναι γεμάτος με βακτήρια πολλά από τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Στο έντερό μας κατοικούν 300-1000 διαφορετικά είδη βακτηρίων που μας βοηθούν στην πέψη των τροφών μας, στην δημιουργία και την σύνθεση βιταμινών, αποκρούουν την εισβολή παθογόνων οργανισμών, προωθούν τη δημιουργία νευροδιαβιβαστών, κ.α. Τα αντιβιοτικά είναι αδιάκριτοι δολοφόνοι. Δεν στοχεύουν μόνο τον ένα παθογόνο μικρόβιο που προκαλεί  μόλυνση στο σώμα μας, αλλά δυστυχώς εξαφανίζει και τα καλά βακτήρια στο έντερό μας.
Αν χρειαστεί να πάρουμε ένα αντιβιοτικό, ειδικά ένα αντιβιοτικό ευρέως φάσματος, θα πρέπει να φροντίσουμε να ανασυγκροτηθούν τα καλά βακτήρια στο έντερό μας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 
Είναι απαραίτητο να δράσουμε άμεσα, ώστε να διατηρηθεί η λεπτή ισορροπία μεταξύ βακτηρίων και μυκήτων για να συνεχίσει να λειτουργεί το έντερο σωστά. Ο Candida παραμονεύει και με την πρώτη ευκαιρία, λόγω ανισορροπίας/διατάραξης της χλωρίδας, αναπαράγεται γρήγορα και μαζικά και έτσι σπέρνει τον όλεθρο στην πεπτική οδό και, σε χρόνο μηδέν, σε ολόκληρο το σώμα.Δείτε: Ο μύκητας Candida και η θεραπεία του – ThreeLac

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να συμπληρωθούν εκ νέου τα καλά βακτήρια που τα αντιβιοτικά έχουν καταστρέψει;
Αρχικά θα χρειαστεί να φροντίσουμε τα εναπομείναντα στο παχύ έντερο καλά βακτήρια τροφοδοτόντας τα για να πολλαπλασιαστούν. Χρειάζεται λοιπόν μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, κατά προτίμηση βιολογικών, τα οποία λειτουργούν ως πρεβιοτικά. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες παρέχουν τροφή στα καλά βακτήρια, ενώ δίνουν μια δομή πάνω στην οποία θα πολλαπλασιαστούν.

Τρώτε τουλάχιστον μία μεγάλη σαλάτα την ημέρα με μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών. Τα λαχανικά και τα φρούτα θα πρέπει πάντα να αποτελούν το 80% της διατροφής σας (περισσότερα λαχανικά από φρούτα). Ειδικά μετά την λήψη αντιβιοτικών, ακολουθούμε απαραίτητα αυτόν τον κανόνα του 80% (ως επί το πλείστον με λαχανικά, όπως είπαμε), για να ξανακερδίσει την κατάλληλη βακτηριακή ισορροπία στο έντερο σας.
Αποφύγετε οπωσδήποτε την ζάχαρη, καθώς αυτή τρέφει τον Candida, αλλά και όλα τα “κακά” βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του παθογόνου που προσπαθήσαμε να καταστρέψουμε με το αντιβιοτικό. Επεξεργασμένα τρόφιμα, άμυλα κάθε είδους, και τα χημικά προϊόντα (υποκατάστατα της ζάχαρης, εκτός από στέβια), τεχνητές χρωστικές, αρωματικές ουσίες και συντηρητικά θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς.
Αυτό περιλαμβάνει και υγιείς ποικιλίες σακχάρων όπως αγαύης, σιρόπι καστανού ρυζιού, χυμοί φρούτων, κ.λπ. που πρέπει να αποφεύγονται, όταν προσπαθούμε να αναζωογονήσουμε την υγιή χλωρίδα. Περιορίζουμε ακόμα και ποικιλίες φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη για αυτή την φάση.


Τα προβιοτικά είναι το επόμενο βήμα για να σας βοηθήσει να ανασυσταθεί το έντερο με καλά βακτήρια. Τα προβιοτικά είναι τρόφιμα ή συμπληρώματα που περιέχουν ευεργετικά βακτήρια. Αλλά προσέξτε κατά την επιλογή τους, καθώς πολλά από τα εμπορικά γιαούρτια, δεν είναι παρά επιδόρπια γιαουρτιού γεμάτα ζάχαρη, που θα κάνουν περισσότερη ζημιά στο έντερο σας, από ό, τι καλό.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με τα προβιοτικά, διότι δεν είναι εύκολο να περάσουν, κατά την διάρκεια της πέψης από τα οξέα του στομάχου, στο έντερο, καθώς τα οξέα σκοτώνουν πολλά από αυτά, έτσι σκόπιμο είναι να τρώτε όσο περισσότερα μπορείτε από αυτά.
Δείτε: ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ-Τα βακτηρίδια πού είναι υπέρ της ζωής!και: 7 ανέλπιστοι λόγοι για να αγαπήσετε τα…βακτήρια!

Καταναλώστε λαχανικά, όπως σπιτικό τουρσί λάχανο, κομπούχα, κεφίρ και κεφίρ καρύδας, Κιμτσί (Kimchi – κορεάτικα παραδοσιακά πιάτα λαχανικών τουρσί και καρυκευμάτων) και γενικά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και παρέχουν ωφέλιμα ζωντανά βακτήρια και ένζυμα στο έντερο. Τα συμπληρώματα βοηθούν επίσης, αρκεί να επιλέξετε υψηλής ποιότητας προβιοτικά, που να είναι ειδικά σχεδιασμένα για να περάσουν από τα οξέα του στομάχου. Αρκετές φορές συμβαίνει ένα προβιοτικό συμπλήρωμα να έχει μόνο ένα μέρος από τα ευεργετικά βακτήρια που ένα καλό σπιτικό λάχανο τουρσί έχει, ενώ τα τα πραγματικά υψηλής ποιότητας συμπληρώματα προβιοτικών βακτηρίων έχουν σκέλη που είναι πολύ περισσότερο σε θέση να παρακάμψουν τα οξέα του στομάχου.Δείτε: Κομπούχα, το ζωντανό τσάι και πως παρασκευάζεται.
Κεφίρ (kefir) – Το ζωντανό ποτό. Πως παρασκευάζεται!
Φτιάχνω rejuvelac-Αναζωογονώ την εσωτερική μου χλωρίδα!

Αλλά να θυμάστε πως τα πρεβιοτικά είναι το σημαντικότερο που χρειάζεται το έντερό σας. Φάτε σωστά. κυρίως με χόρτα και άλλα πράσινα λαχανικά, όπως και τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί. Αξίζει επίσης, να σημειώσουμε πως το 80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος, περιέχεται εντός του εντέρου μας και αποτελείται από τα ωφέλιμα βακτήρια, τα οποία σκοτώνουμε με τα αντιβιοτικά (και έτσι γίνονται το θεμέλιο αυτής της ανοσολογικής απόκρισης.) Φροντίστε, λοιπόν, να θρέφετε σωστά την χλωρίδα που εντέρου σας και αυτό θα βοηθήσει ώστε να αποφύγετε τις αρρώστιες στο μέλλον.

Παρατήρησις ¨τροφής”: Φροντίστε να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, διότι μην νομίζετε πως επειδή δεν σας έχει γράψει κάποιος γιατρός αντιβίωση, ότι δεν την παίρνετε κιόλας. Όλοι μας παίρνουμε αντιβίωση, απλώς με άλλους τρόπους: Ξετρυπώστε την «κρυμμένη» αντιβίωση!
και Τρώμε κρέας «ντοπαρισμένο» με Αντιβιοτικά – (Έρευνα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Διαβάστε κι αυτό για να διαπιστώσετε το πόσο εγκληματική είναι η κατανάλωση αντιβιοτικών: Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια.


Πηγή: www.naturalnews.com
Επιμέλεια/μετάφραση: Η τροφή μας το φάρμακό μας