Φτιάξτε το σούπερ ελιξίριο της μακροζωίας


Η παρακάτω συνταγή έχει μοναδικές ιδιότητες αποκατάστασης της υγείας μας και μείωσης της φθοράς του οργανισμού μας λόγω της ηλικίας αλλά και άλλων πολλών παραγόντων.
Δοκιμάστε το και σε λίγες μόνο μέρες θα αισθανθείτε τη διαφορά…
Ελιξήριο μακροζωίας
Τονωτική σύνθεση για σωματική και πνευματική μακροζωία.
Μία ασπίδα του οργανισμού.. απέναντι στις κακουχίες του αιώνα μας…

Τα βότανα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελιξιρίου είναι τα εξής:
  • Βρώμη, σπόρος (Avena sativa).. 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
  • Γκότου Κόλα, φύλλα (Centella asiatica) 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Γλυκόριζα (Glychrhiza grabra) 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μηδική – Αλφαάλφα (Medicago sativa) 1/2 κουταλάκι
  • Σαλιβουρία (Ginkgo biloba) 1 κουταλάκι γεμάτο
  • Τζινσένγκ, ρίζα (Panax quinquefolium) 3-4 κομματάκια σαν σπόρος
  • Βραουνερία, ρίζα (Εchinacea angustifolia) ….****
Μία σύντομη ανάλυση των βοτάνων...

Συνεχίζεται, εδώ!

Καθαρίζουμε τον Απορροφητήρα, Χωρίς Χημικά!

απορροφητήρας 856655457867465-1

Εδώ που τα λέμε όλοι ψάχνουμε τρόπους, να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, που πρέπει να γίνουν, όσο γίνεται πιο εύκολα. Όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιούμε πως ταυτόχρονα χρειαζόμαστε τρόπους καθαριότητας που να εξασφαλίζουν την υγιεία μας, αλλά και το περιβάλλον. Έτσι προσπαθούμε να βρίσκουμε όσο γίνεται και πιο φυσικές λύσεις, που όμως να είναι το ίδιο, αλλά και ακόμη πιο αποτελεσματικές από τα ανθυγιεινά χημικά του εμπορίου.
Δείτε, λοιπόν, μία πολύ καλή ιδέα, που θα σας… λύσει τα χέρια!
Στην “τροφή” έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα χημικά καθαριστικά και τις συνέπειές τους: Η Χημεία στο Σπίτι Μας. Χημικά απορρυπαντικά και επιπτώσεις. 
Τοξικά απόβλητα στο σπίτι – Οικολογικά καθαριστικά, εντομοκτόνα και ανακύκλωση!
Χημικές απειλές: Πόσο «αθώο» είναι το σπίτι μας;


απορροφητήρας 856655457867465-2


Περίμενα επίσκεψη χθες το πρωί, και λέω αφού έχω μια ώρα διαθέσιμη, τί μπορώ να κάνω; Θα καθαρίσω τον απορροφητήρα! Και μου πήρε ακριβώς τόσο, μία ώρα. Έχω τη συνήθεια να καθαρίζω τον απορροφητήρα (επιφανειακά) κάθε φορά που μαγειρεύω (φαντάσου και να μην το έκανα δηλαδή…).
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μπορεί να σας σοκάρουν, το περιεχόμενο είναι λίγο “σκληρό”… Αν συνεχίσετε να διαβάζετε, το κάνετε αποκλειστικά με δική σας ευθύνη, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώνουμε ψυχικές οδύνες!
Ξεκίνησα γδύνοντας τον απορροφητήρα από τα μεταλλικά φίλτρα του.


Έβαλα τα φίλτρα μέσα στο νεροχύτη – βλέπετε την κατάστασή τους;

Έβαλα μια μεγάλη κατσαρόλα σχεδόν γεμάτη με νερό (προσέξτε, σημαντικό αυτό!) να

Συνεχίζεται, εδώ!

Καλλιεργήστε τρόφιμα από τα υπολείμματα της κουζίνας σας!


Έχει σημασία για εσάς το φαγητό σας να είναι απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα; Θέλετε να ξέρετε τι τρώτε; Σας παρουσιάζουμε 10 κατηγορίες φυτών που μπορείτε να τα«αναστήσετε» από τα υπολείμματα της κουζίνας σας με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο!
Μη ξεχνάτε μόνο, ότι η ποιότητα των φυτικών απορριμμάτων που θα χρησιμοποιήσετε θα καθορίσει και την ποιότητα των “νέων” τροφίμων που θα φυτρώσουν στον κήπο σας. Για αυτόν τον λόγο, προτείνουμε την αγορά τοπικών βιολογικών προϊόντων, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας είναι φρέσκα, υγιή και απαλλαγμένα από χημικές και γενετικέςπαρεμβάσεις.
1. Πράσακρεμμυδάκια και μάραθος
Μπορείτε να τοποθετήσετε το λευκό άκρο της ρίζας τους σε ένα γυάλινο βάζο με λίγο νερό και να το αφήσετε σε μια φωτεινή θέση του σπιτιού σας (π.χ. στο παράθυρο). Όταν έρθει η ώρα για μαγείρεμα, απλά κόψτε ό, τι χρειάζεστε από το πράσινο και αφήστε το λευκό άκρο της ρίζας να συνεχίσει να μεγαλώνει στο νερό. Ανανεώστε το νερό του φυτού μία φορά την εβδομάδα και έτσι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε αυτά τα λαχανικά ποτέ ξανά!
Δείτε πως: Καλλιεργήστε πανεύκολα ξανά και ξανά τα φρέσκα κρεμμυδάκια σας!
Δείτε ακόμη: Το πράσο και η διατροφική του αξία!και: Μάραθος και Μαραθόριζα (Φινόκιο).
2. Σέλινομαρούλι και λάχανο
Όπως γίνεται και με τα πράσα, τα λαχανικά αυτά θα φυτρώσουν εκ νέου από το λευκό άκρο της ρίζας τους. Κόψτε τα μακριά κοτσάνια, όπως θα κάνατε κανονικά, και τοποθετήστε το άκρο της ρίζας σε ένα ρηχό μπολ με νερό, αρκετό για να καλύψει τις ρίζες. Τοποθετήστε το σε μια φωτεινή θέση δίπλα στο παράθυρο και ψεκάστε το περιστασιακά με νερό για να κρατήσετε την κορυφή υγρή.
Μετά από μερικές μέρες, θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι ρίζες και τα νέα φύλλα. Όταν συμβεί αυτό (περίπου μετά από μια εβδομάδα), μεταφυτέψτε το φυτό στο χώμα, μόνο με τα φύλλα να εξέχουν στην επιφάνεια. Το φυτό θα συνεχίσει να μεγαλώνει και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα φυτρώσει και άλλο ένα ολόκληρο.
Εναλλακτικά, μπορείτε να φυτέψετε τη ρίζα κατευθείαν στο χώμα, αλλά θα πρέπει να προσέξετε να την κρατήσετε πολύ υγρή την πρώτη εβδομάδα, μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται νέοι βλαστοί.
Δείτε ακόμη: Το σέλινο ως φαρμακευτικό φυτό: Χρήσεις – Ιδιότητες.
Μαρούλι – θρεπτική αξία!
Λάχανο: Ένας διατροφικός και όχι μόνον, θησαυρός!!
3. Πατάτες
Η εκ νέου καλλιέργεια της πατάτας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποφευχθεί η σπατάλη τροφίμων (όπως και χρημάτων). Μπορείτε να επανακαλλιεργήσετε πατάτες από κάθε παλιά πατάτα που έχει “μάτια” πάνω της. Διαλέξτε μια πατάτα που έχει αυτά τα “εξογκώματα” και κόψτε την σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστών σε πλάτος, εξασφαλίζοντας το κάθε κομμάτι να έχει τουλάχιστον ένα ή δύο “μάτια”. Αφήστε τα κομμένα μέρη σε θερμοκρασία δωματίου για μία ή δύο ημέρες, ώστε να στεγνώσουν στην επιφάνεια. Αυτό αποτρέπει την πατάτα να χαλάσει, εξασφαλίζοντας οι νέοι βλαστοί να τρέφονται από το κάθε κομμάτι της.
Φυτέψτε τα κομμάτια πατάτας περίπου 20 εκατοστά βαθιά με το “μάτι” στραμμένο προς τα πάνω και καλύψτε με χώμα περίπου τα 10 εκατοστά. Καθώς το φυτό σας θα αρχίσει να μεγαλώνει και να φαίνονται περισσότερες ρίζες, προσθέστε και άλλο χώμα. Αν το φυτό σας πραγματικά «απογειωθεί», βάλτε περισσότερο χώμα γύρω από τη βάση του για να βοηθήσει την ανάπτυξη.
Δείτε ακόμη: Χυμός πατάτας για το γαστρεντερικό, τις κράμπες κ.α.
4. Σκόρδο
Αρκεί μία και μόνο σκελίδα για να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο νέο σκόρδο! Απλά φυτέψτε την, με τη ρίζα προς τα κάτω, σε μια ζεστή θέση με άφθονο φως. Το σκόρδο θα φυτευτεί μόνο του και θα παράγει νέους βλαστούς.
Δείτε ακόμη: Σκόρδο, το πανάρχαιο θεραπευτικό βότανο!
Τρώτε σκόρδο! Καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοηθων όγκων
5. Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια είναι ένα από τα ευκολότερα λαχανικά για φύτευση. Κόψτε την άκρη της ρίζας του κρεμμυδιού, αφήνοντας ένα εκατοστό περίπου. Τοποθετήστε το σε μια ηλιόλουστη θέση και καλύψτε το πάνω μέρος με χώμα. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα διατηρείται υγρό.
Όσο χρησιμοποιείτε τα κρεμμύδια που μόνοι σας καλλιεργήσατε, συνεχίστε να φυτεύετε τις 
Διαβάστε την συνέχεια, εδώ!

Χαρουπιά το δέντρο εργοστάσιο: Ο χαμένος ελληνικός θησαυρός

Η χαρουπιά ή Κερωνία η έλλοβος, είναι δέντρο μεγάλο που μπορεί να φτάσει σε ύψος και τα 13 μέτρα. Βρίσκεται αυτοφυής σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και στην Ελλάδα, αλλά και καλλιεργείται σε φυτώρια για τον καλλωπισμό δρόμων και πάρκων. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν απομείνει πολλά δέντρα κυρίως για διακοσμητικούς λόγους. Περπατώντας πριν τα Χριστούγεννα επί της Θηβών, σκόνταψα σε αμάζευτα χαρουποκέρατα, και αυτό με έκανε να προσέξω τα πανύψηλα ξεχασμένα δέντρα, αμάζευτα και φορτωμένα με καρπούς.
Τα χαρούπια, οι καρποί του δέντρου είναι μακριά και στριφτά«φασόλια» πράσινου χρώματος όταν είναι άγουρα, που γίνονται καφέ και ξυλώδη όταν είναι ώριμα. Το εσωτερικό τους έχει ευχάριστη γλυκιά γεύση και περιέχει πολλά σκληρά σπόρια.
Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες κατατάσσονται σε δύο μεγάλες ομάδες: τα κοντοχάρουπα και τα μακροχάρουπα. Σημαντική όμως είναι η άγρια χαρουπιά (η κερωνία η έλλοβος), όπου οι καρποί της είναι πλούσιοι σε ζάχαρη.
Άλλες ονομασίες: Κερωνιά, Ξυλοκερατιά, Κουντουριδιά, Ψωμί του Άγιου Ιωάννη,κ.ά.
Λατινικό όνομα: Ceratonia siliqua.
Οικογένεια: Φαβίδες ή Χεδρωπά (Leguminosae).
Άνθιση-συλλογή-χρησιμοποιούμενα μέρη: 
Τα άνθη βγαίνουν στα μέσα του φθινοπώρου όπου και συλλέγονται μαζί με τα φύλλα, και οι λοβοί στα τέλη Ιουλίου. Η συγκομιδή των καρπών της προηγούμενης χρονιάς στην αρχαιότητα ξεκινούσε με την εμφάνιση του αστερισμού του Κυνός, στα τέλη Ιουλίου. Το αλεσμένο περικάρπιο δίνει αλεύρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για ζωοτροφές αλλά και τους ανθρώπους, ενώ το ξύλο της είναι σκληρό και βαρύ, κατάλληλο για πολλές χρήσεις.
Τα πλούσια σε σάκχαρα χαρούπια σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως σαν ζωοτροφή και στη βιομηχανία. Οι καρποί της όμως υπήρξαν κάποτε πολύτιμοι και για τη διατροφή των ανθρώπων.
Διατροφική αξία
Τα χαρούπια είναι γλυκά, εύγευστα και θρεπτικά, και τάισαν πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Κι αυτό γιατί παρά την σκουρόχρωμη και ζαρωμένη σάρκα τους, περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο, κ.ά. Δέντρο εργοστάσιο, που θυμόμαστε σε περιόδους πολέμων και λιμών, που η τροφή είναι δυσεύρετη. 
Περιέχουν σάκχαρο σε μεγάλη αναλογία (50%) από το οποίο το 30% είναι σταφυλοσάκχαρο, 10% πρωτεΐνη, και 6% λίπος. Επίσης περιέχουν βιταμίνες Α, και D,βιταμίνες της ομάδας Β και καροτίνη, κάλιομαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο, λίγο ισοβουτυρικό οξύ (που ευθύνεται για την ελαφρώς δυσάρεστη μυρωδιά), ταννίνες, ινώδεις ουσίες όπως λιγνίνη (επιδρά κατασταλτικά στηχοληστερίνη, έχει θετικά αποτελέσματα κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας), βλέννα, κυτταρίνη και τουλάχιστον ακόμη 6 αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι εύπεπτα και δεν 
Διαβάστε την συνέχεια, εδώ!

Τονωτικό ρόφημα με βρώμη, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά!


Η συνταγή που θα σας γράψω παρακάτω, είναι το αγαπημένο μου ρόφημα για όταν κάνει κρύο!
Είναι ένα θερμαντικό πυκνό ρόφημα και εδικό για αυτήν την εποχή! Μοιάζει ελάχιστα με το σαλέπι επειδή και εκείνο έχει κανέλα και άλλα μπαχαρικά.
Είναι κατάλληλο όταν κάποιος νοιώσει ότι πάει να αρρωστήσει. Είναι τονωτικό νεύρων, ηρεμεί και καταπραΰνει την ένταση και φτιάχνει την διάθεση! Αυξάνει την σωματική και διανοητική κατάσταση και διατηρεί το δέρμα νέο και υγιές. Κάνουν πολύ καλό οι ίνες της βρώμης στο έντερο γι’ αυτό και προστατεύει απόκαρκίνο εντέρου. Επίσης μειώνουν την χοληστερίνη του αίματος και κατεβάζουν την υψηλή πίεση. Η βρώμη δρα ρυθμιστικά στις ορμόνες του σώματος και ιδιαίτερα στις γεννητικές και στις ορμόνες θυρεοειδούς και μ’ αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα εκδήλωσης ορμονικών και γυναικολογικών προβλημάτων όπως οκαρκίνος του στήθους. Χαμηλώνει το σάκχαρο στο αίμα και είναι κατάλληλη τροφή για διαβητικούς.

Στην Αγγλία έπιναν ροφήματα με βρώμη. Μια συνταγή είναι ξερά δαμάσκηνα, βρώμη καιμέλι και μια άλλη βρώμη, φύτρο σταριούτζιτζιμπύραγαρίφαλα, μοσχοκάρυδο, μέλι καιφλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα. Ο τελευταίος συνδυασμός πινόταν σε Αγγλικές μπυραρίες και το θεωρούσαν ένα θερμαντικό ποτό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Γι’ αυτό, από την πολύ κατανάλωση αυτού του ποτού, οι Σκοτσέζοι έχουν δυνατά νεύρα και ψηλό ανάστημα!
Τα ροφήματα που περιέχουν μπαχαρικά, βρώμη και ξερά φρούτα είναι γνωστά επί αιώνες για την ανάρρωση των αρρώστων, για τους ηλικιωμένους, την ενδυνάμωση των χρόνια αρρώστων και για τις γυναίκες μετά τον τοκετό. Στις αρχές του 20ου αιώνα τα ροφήματα με βρώμη έγιναν δημοφιλή επειδή βοηθούσανε στην καταπολέμηση του εθισμού στο όπιο και στο τσιγάρο.
Δείτε: Βρώμη: Ένας διατροφικός θησαυρός!!

Πως θα φτιάξουμε αυτό το Ρόφημα;
Μετράμε πόσες κούπες θέλουμε να φτιάξουμε και βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό.
Η αναλογία είναι για μια κούπα νερό 2 κουταλάκια αλεύρι βρώμης, η βρώμη θα μπει στο 
Διαβάστε την συνέχεια, εδώ!

Φτιάχνω φυτικό γιαούρτι

φυτικό γιαούρτι vegetable milk

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποκλείσει τα γαλακτοκομικά, συμπεριλαμβανομένου και του γιαουρτιού, από την διατροφή τους, άλλοι επειδή έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, άλλοι επειδή διαπίστωσαν πως τα γάλατα του εμπορίου, και άρα και τα παράγωγά τους, δεν είναι και ότι πιο υγιεινό προς κατανάλωση και τέλος είναι και κάποιοι που έχουν επιλέξει να αποκλείσουν εντελώς τα ζωικά τρόφιμα. 
Δείτε περισσότερα: Γάλα ή Δηλητήριο;
Επικίνδυνο κοκτέιλ 20 χημικών ουσιών σε ένα ποτήρι γάλα!
Έλα όμως που στην φυσική τους μορφή είναι απαραίτητα και μας αρέσουν, αλλά και τα χρειαζόμαστε για διάφορες συνταγές, οπότε τι κάνουμε; 
Για το γάλα έχουμε πει και έχουμε φτιάξει το απίθανο αμυγδαλόγαλα, που είναι θρεπτικότατο και νοστιμότατο.
Δείτε περισσότερα: Φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα!
Έτσι βρήκαμε λύση για το ένα, μήπως θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι ανάλογο και για τογιαούρτι
Μα και βέβαια μπορούμε και τον τρόπο μας δείχνει το εκπληκτικό www.ftiaxno.gr που είναι πραγματικά πρωτοπόρο σε πάρα πολλά θέματα.
Η ακόλουθη συνταγή είναι για να φτιάξετε φυτικό γιαούρτι σπίτι σας πολύ εύκολα και γρήγορα, με μόνο δύο συστατικά, σε αναλογία 1:1 
Υλικά
  • ένα μέρος κάσιους (ανάλατα και άψητα) και
  • ένα μέρος νερό (υπολογίστε ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Διαδικασία
Χτυπάτε τα κάσιους με το νερό, στο μούλτι ή το μπλέντερ, μέχρι να γίνει ένας υδαρής χυλός, χωρίς κομματάκια κάσιους μέσα. 
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και φροντίζετε να φτάνει μέχρι λίγο παραπάνω από την μέση, διότι θα φουσκώσει. Στην συνέχεια σκεπάζετε το στόμιο με μία πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό σημείο, περίπου 12 ώρες, μέχρι να πήξει και είναι έτοιμο. 
Tip: Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (χωρίς φλούδια, άψητα και ανάλατα, εννοείται), δοκιμάστε διάφορους ώστε να καταλήξετε σε αυτόν που θα σας ικανοποιεί περισσότερο.
Το παρακάτω βίντεο είναι κατατοπιστικότατο:
Καλή επιτυχία!!
και στην ενότητά μας “φτιάχνω μόνος – τρόφιμα“, θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!